ÖZBEKİSTAN BAŞKONSOLOSU ŞUHRAT AMİNOV ve KONSOLOS CİHANGİR PARMANOV İLE GÖRÜŞME 21 Mart 2018

Özbekistan Konsolosu Cihangir Parmanov, tekstil ve hazır giyim sektörlerinde Türkiye ile Özbekistan arasında iş hacmini büyütmek, iş birliğini artırmak ve yatırım olanaklarını konuşmak için TGSD Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Konsolos, 14-17 Nisan’da Tüyap Fuar Merkezinde gerçekleşecek İplik Fuarına Özbekistan’dan bir heyet ile katılım olacağını söyledi ve burada iki ülke firmaları arasında iş fırsatları yaratılabileceğini söyledi. 2-3 Mayıs tarihlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Özbekistan’a bir ziyaret gerçekleştireceğini ve ikili ilişkilerimizin iyi durumda olduğunu belirttiler.

Konsolos Parmanov, Özbekistan ekonomisinin genel olarak Tarım ve bunun da özelinde Pamuk üretimine dayalı olduğunu belirttiler. Özbekistan pamuk üretimi yılda 2,5 milyon ton ve bu dünya Pamuk üretiminin %10’unu oluşturmaktadır. Bunun yanında Turizm sektörü de önemli bir gelir kaynağı ve Semerkant ve Buhara şehirlerine yönelik turizm devlet tarafından destekleniyor. Otomotiv sektöründe de FIAT ve MAN fabrikaları gibi yatırımlar bulunmaktadır. Konsolos Parmanov iki ülke arasında karşılıklı vergiler bulunduğunu ancak bunun kaldırılmasının gündemde olduğunu belirttiler. Ayrıca iki ülke arasında karşılıklı vizelerin kalkmasının da olumlu olduğunu söylediler.

TGSD Başkanı Hadi Karasu, iki ülke arasında iş birliği için dil ve kültür birliği bulunduğunu, bunun yatırım fırsatı olduğunu ancak iki ülke arasında imzalanacak ikili ticaret anlaşmalarının, güvenli ticaret ve yatırım ortamının sağlanmasının öneminin altını çizdi. TGSD Yönetim Kurulu Üyeleri derneğimizin 3-4 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği 11. İstanbul Moda Konferansı hakkında bilgi verdiler ve tarih yaklaştıkça Özbekistan makamlarına bilgi verilebileceğini söylediler.

By |2018-09-25T13:35:09+03:00Eylül 19th, 2018|Uluslararası İlişkiler 2018|ÖZBEKİSTAN BAŞKONSOLOSU ŞUHRAT AMİNOV ve KONSOLOS CİHANGİR PARMANOV İLE GÖRÜŞME 21 Mart 2018 için yorumlar kapalı