TÜRKİYE ETİK TİCARET PLATFORMU İZLEME GRUBU TOPLANTISI 5 Ekim 2018

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin de yönetim ve çalışma gruplarında yer aldığı Türkiye Etik Ticaret Platformu’nun 5 Ekim 2018 tarihindeki İzleme Grubu Toplantısı’na Derneğimizi temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Alkanlı ve Dış İlişkiler Sorumlusu Fatih Uyar katıldı. TTSİS, İTKİB ve H&M temsilcilerinin de katıldığı toplantıda ETI Türkiye Temsilcisi Kadir Uysal moderatör olarak yer aldı.

Toplantının en önemli konusu olan isim değişikliği yapılarak “ETI Türkiye Etik Ticaret Platformu” olan isim “Türkiye Etik Ticaret Platformu” olarak güncellendi. Yeni dönemde kamu kurumları ile resmi temaslarda bulunarak platformun amacı ve geldiği noktanın ve hedeflerin paylaşılması kararı alındı. Bunun için öncelikli olarak Ticaret Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı temasa geçilmesi gerektiği kaydedildi.

Güncellenen isim ile birlikte platforma Türk markaların da davet edilmesine karar verildi. Sendikalar ile de temasa geçilerek platformda yer verilebileceği konuşuldu.

İşyeri sosyal diyalog programları projesinde gelinen nokta konuşuldu, bu konuda işveren ve işçilerin eğitilmeleri konusunda paydaşların tecrübeleri paylaşıldı. Detaylar ile ilgili çalışma gruplarında karar alınması gerektiği kararlaştırıldı.

By |2018-11-20T11:59:37+03:00Kasım 20th, 2018|Uluslararası İlişkiler 2018|TÜRKİYE ETİK TİCARET PLATFORMU İZLEME GRUBU TOPLANTISI 5 Ekim 2018 için yorumlar kapalı