HERMES-OTTO TURKEY VENDOR SUMMIT TOPLANTISI 29 Mart 2018

Türkiye’den alım yapan önde alım gruplarından ve aynı zamanda TGSD üyesi olan Hermes-Otto 2018 yılı Türkiye tedarikçi buluşmasını 29 Mart 2018 tarihinde Güneşli Wyndham Otel’de gerçekleştirdi. Öğleden önce üretici buluşması yapılan etkinlikte öğleden sonra sunumlar gerçekleştirildi. Hermes-Otto dijital dönüşüm projesi ve Vendor Portal anlatıldı, TGSD üyesi Polytropon dijital çözüm programlarından bahsetti ve son olarak TGSD Yönetim Kurulu Üyesi Sanem Dikmen Türk hazır giyim sektörü ve derneğimizi anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda Türk hazır giyim sektörünün yıllar içerisindeki gelişimi görsellerle desteklenerek gösterildi, rekabet avantajları olarak hızlı servis vermesi ve çözüm odaklı olması anlatıldı. Türkiye’nin dünyanın bir numaralı hazır giyim tedarikçisi, iki numaralı çorap tedarikçisi olduğunun altı çizilerek dünyanın sekizinci Avrupa’nın ise üçüncü büyük hazır giyim tedarikçisi olduğu belirtildi.

TGSD’ nin 400 üyesi ile hazır giyim ihracatının %65’ini temsil ettiği ve yalnızca yönetim kurulunun 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiği anlatıldı. TGSD’ nin hedef olarak önümüzdeki 5 yıl içerisinde 25 milyar dolar ihracat hedeflediği ve bunun için bir yol haritası hazırladığı belirtildi. Yol haritasında Kurumsal Sosyal Sorumluluğun önemli yere sahip olduğu, Türk hazır giyim sanayisini uluslararası bir marka yapmak istendiği ve yurtdışı lobi faaliyetlerine önem verilmesi gerektiği belirtildi.

By |2018-09-25T13:31:18+03:00Eylül 19th, 2018|Uluslararası İlişkiler 2018|HERMES-OTTO TURKEY VENDOR SUMMIT TOPLANTISI 29 Mart 2018 için yorumlar kapalı