TÜRKİYE & ÇİN TEKSTİL DİYALOĞU TOPLANTISI’NA KATILIM 26 Nisan 2018

26 Nisan 2018 tarihinde Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası tarafından Çin Ulusal Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi – CNTAC heyetinin iştirakleri ile Türkiye – Çin Tekstil Diyaloğu Toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantı kapsamında, küresel tekstil, hazır giyim sanayi ve ticaretinde en büyük paya sahip olan Çin‘i en üst düzeyde temsil eden CNTAC’ın Başkanı Ruizhe Sun, Başkan Yardımcıları, üye sanayi birlikleri temsilcileri ve üye sanayicilerden oluşan 42 kişilik bir heyetle İsviçre ve Mısır ziyaretlerinin ardından Türkiye’ye geldi.

Toplantıda, Türkiye ve Çin arasındaki ticaret hacminin artırılması, Türkiye’deki yatırım ortamı ve Türk tekstil sektörünün Türkiye ekonomisi içerisindeki konumu değerlendirildi.

Türkiye Hazır giyim sektörünün gelişim evrelerini ve bugün geldiği noktayı katılımcılarla paylaşan TGSD Başkanı Hadi Karasu, Çin Halk Cumhuriyeti’nin yürüttüğü “Bir Kuşak bir Yol Projesi” kapsamında hazır giyim sektöründe Türkiye ile Çin’in iş birliği yapabileceği birçok alanın olduğuna vurgu yaptı. Özellikle Türkiye’de büyüyen yerli markalar ve perakende sektörü nedeniyle mevcut üretim kapasitelerinin iç üretim talebini karşılamakta zorlandığını belirten Karasu Çinli yatırımcıları teşviklerden yararlanarak Anadolu’da yatırım yapmaya davet etti.

By |2018-09-25T13:48:25+03:00Eylül 19th, 2018|Uluslararası İlişkiler 2018|TÜRKİYE & ÇİN TEKSTİL DİYALOĞU TOPLANTISI’NA KATILIM 26 Nisan 2018 için yorumlar kapalı