EURATEX GENEL KURULU VE EURATEX YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 8 Haziran 2018

Euratex Olağan Genel Kurul Toplantısı, 8 Haziran 2018 tarihinde Brüksel’de gerçekleşti. Ana teması “Avrupa Geleceğinde Tekstil ve Hazır Giyim Fabrikaları Yatırımları” olan toplantıya 120’den fazla katılımcı iştirak etti.

Moderatörlüğünü WTIN (World Textile Information Network – Dünya Tekstil Bilgi Ağı) İçerik Yöneticisi John Scrimshaw’un yaptığı etkinlikte açılış konuşmasını Euratex Başkanı Klaus Huneke gerçekleştirdi. Konuşmasında Avrupa’da daha önceden örneği görülmemiş genç ve inovatif tekstil ve moda firmalarının oluştuğunu belirterek yalnızca genç girişimcilerin değil kurumsal yatırımcıların da tekstil ve giyim sektörüne yatırımlarının artmakta olduğunu söyledi.

Avrupa çapında yedi farklı firmadan CEO ve temsilcilerin deneyimlerini paylaştıkları oturumlarda sektörde yatırımların daha da artması için bölgesel, ulusal ve AB nezdinde yapılması gerekenler konuşuldu. Sektörün daha rekabetçi olması ve genç uzmanların kazanılması konusuna eğilmek gerektiği belirtildi.

Euratex Yönetim Kurulu ise Klaus Huneke başkanlığında 6 Haziran 2018 tarihinde Belçika’da bir araya gelmiştir. Toplantıya, Türkiye’yi temsilen TGSD Başkanı Hadi Karasu ile birlikte Ahmet Öksüz, Ruşen Çetin, Ahmet Şişman (İTKİB), Kenan Koç, Harun Tavaşi (TTSİS) katılmışlardır.

Toplantıda, Başkan ve Başkan Yardımcılarının görev sürelerinin Haziran 2019 sonuna kadar uzatılmaları onaylandı. Yeni Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ve görev sürelerinin Haziran 2018 – Haziran 2020 arasında olması onaylandı. Toplantıda Euratex’in sekretarya yapısı, Avrupa Birliği kurumları ile devam eden sürdürülebilirlik, Paneuromed, serbest ticaret anlaşmaları ve diğer konulardaki çalışmalar hakkında bilgilendirmeler ve değerlendirmeler yapıldı.

By |2018-09-25T11:37:54+03:00Eylül 19th, 2018|Uluslararası İlişkiler 2018|EURATEX GENEL KURULU VE EURATEX YÖNETİM KURULU TOPLANTISI 8 Haziran 2018 için yorumlar kapalı