34. IAF DÜNYA MODA KONGRESİ 9-10 Ekim 2018, Maastricht, Hollanda

IAF Dünya Moda Kongresi, 9-10 Ekim tarihlerinde Hollanda’nın Maastricht şehrinde 20’ den fazla ülke temsilcisi katılımı ile gerçekleşti. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sanem Dikmen de konuşmacılar arasında yer aldı.

IAF Başkanı Han Bekke’nin açılış konuşması ile başlayan kongrenin teması “Building a Smart Future for Fashion – Moda İçin Akıllı Gelecek İnşası” olarak, panel başlıkları ise smart-akıllı üretim, akıllı perakende ve satış, akıllı tedarik zinciri, akıllı hammadde kullanımı ve akıllı yeni iş modelleri olarak belirlendi. Han Bekke eğer daha verimli, daha az kirleten, daha değerli bir giyim sektörü yaratmayı başarabilirsek bu gelişmelerin daha fazla gelir yaratmakla kalmayarak milyonlarca insanın yaşamını gerçekten iyileştireceğini belirtti.

TGSD Yönetim Kurulu Üyesi Sanem Dikmen Akıllı Üretim başlıklı panelde yer aldı ve European Tshirt Factory olarak en büyük başarılarının üretim süresinin 120 günden 30 güne kadar azaltılması olduğunu söyledi.

Bunu başarırken tshirt üretim süresini hızlandırmakla kalmadıklarını, tüm operasyonları paralel olarak gerçekleştirdiklerini belirtti. Asla ucuz işçilik olarak anılmak istemediklerini, üretimdeki hız ve akıllı teknoloji ile Bangladeş ve Pakistan’a karşı rekabet avantajı sağlandığını belirtti. Ayrıca müşteri ile uzun süreli ilişkiler kurulması gerektiğini, müşterilerin hedef pazarlarını bildiklerini ve bu sayede yeni işler alındığında olası sorunları da önceden bilip henüz numune aşamasında çözüm bulabildiklerini anlattı.

By |2018-11-20T12:06:56+03:00Kasım 20th, 2018|Uluslararası İlişkiler 2018|34. IAF DÜNYA MODA KONGRESİ 9-10 Ekim 2018, Maastricht, Hollanda için yorumlar kapalı