BANGLADEŞ BAŞKONSOLOSU MOHAMMAD MONİRUL ISLAM İLE GÖRÜŞME 08 Ocak 2018

TGSD’den Bangladeşli yatırımcılara Türkiye’ye yatırım çağrısı

Bangladeş İstanbul Başkonsolosu Mohammad Monirul Islam, Türkiye ile Bangladeş arasında var olan olumlu ikili ilişkileri geliştirmek ve iki ülke sektörleri arasındaki iş birliğini artırmak için Derneğimizi ziyaret etti. TGSD Başkanı Hadi Karasu, Başkan Yardımcısı Esra Ercan, Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Alkanlı ve Tanzer Gözek, Genel Sekreter Ülkem Genç Yaman ve Dış İlişkiler Sorumlusu Fatih Uyar ile bir araya gelen Başkonsolos’un ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın zamandaki Bangladeş ziyareti ve Arakan konusundaki desteğinden bahsedilen toplantıda iyi giden ikili ilişkilerimize değinildi.

Sektörde çalışan sayısının 4 milyon civarında olduğu Bangladeş’te asgari ücretin 40 USD’den 80 USD seviyesine geldiği ve en önemli ihracat payını hazır giyim sektörünün oluşturduğu belirtildi. Genel olarak iplik, pamuk, makine ve kimyasal ithal eden Bangladeş’in Türkiye’den ithalatı makine ve kimyasal ürünlerle sınırlı. Tarifeler dolayısıyla da Türkiye’ye ihracatın azaldığına vurgu yapıldı.

TGSD Başkanı Hadi Karasu “Her türlü ikili çalışmaya açığız. Odağımızda sadece ticaret değil karşılıklı yatırımın artırılması olmalı. Türkiye’nin teşvik alan bölgeleri -özellikle altıncı bölge- ile coğrafi konumunun yarattığı faydalar Bangladeşli yatırımcılar için ciddi avantajlar barındırmaktadır. Bangladeş de Türk üreticilerin yatırım koşullarını değerlendireceği önemli bölgelerden biridir.” dedi.

By |2018-09-25T11:29:29+03:00Eylül 14th, 2018|Uluslararası İlişkiler 2018|BANGLADEŞ BAŞKONSOLOSU MOHAMMAD MONİRUL ISLAM İLE GÖRÜŞME 08 Ocak 2018 için yorumlar kapalı