MUŞ VALİSİ VEDAT BÜYÜKERSOY’UN TGSD ZİYARETİ 23 Ocak 2015

Muş Valisi Sayın Vedat Büyükersoy, DAKA Koordinatörü Oğuz Görür, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür ve Uzman Harun Çiçek, TGSD yeni Başkanı Şeref Fayat’ı, 23 Ocak 2015 Cuma günü Dernek merkezinde ziyaret etti.

Yeni dönem Yönetim Kurulu üyelerinden Murat Şimşek’in de bulunduğu görüşmede, Vali Sayın Vedat Büyükersoy, ziyaret sebeplerinin TGSD Üyelerini Muş iline yatırım yapmaya teşvik etmek olduğunu belirtti. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’nin ‘’Anadolu’ya gidin dileyin benden ne dilerseniz’’ söylemini dile getirerek Anadolu’ya yatırım teşvikleri çerçevesinde Kalkınma Ajanslarının yatırım yapan firmalara yatırım maliyetlerinin %50’ye yakınını hibe ettiklerini, Muş nüfusunun 400 bin kişiden oluştuğunu, bu nüfus içinde 15-45 yaş arası 190 bin kişinin yaşadığını belirterek tekstil ve hazır giyimde çalışacak eleman sıkıntısı çekilmeyeceğini dile getirdi. Ayrıca, İŞKUR’un düzenlediği eğitim kursları ile yetişmiş eleman bulmakta da sorun yaşanmayacağını belirtti. Günde 2 defa İstanbul’dan Muş’a, 85 km uzaklıkta bulunan Bingöl’e de gün içinde 2 uçuş bulunduğu ulaşımda sorun yaşanmayacağına dikkat çekti. Muş’un Anadolu şehirleri içinde en emniyetli il olduğunu belirtti.

TGSD Başkanı Şeref Fayat, hazır giyim firmalarının %70’nin Avrupa’ya ihracat yaptığını ve özellikle son dönemde taleplerde daralma yaşandığını, Euro, Dolar Paritesindeki oynamaların ihracatçıyı maliyetler açısından sıkıntıya düşürdüğünü sektörde son birkaç yıldır yeni yatırım iştahı ve ikliminin kalmadığını, lojistik, makina, bina vb. maliyetlerle İstanbul’daki düşük adet üretimlerde Anadolu’da yatırımın avantajlı olmadığını belirtti. Ancak AB ve ABD arasında yapılması planlanan Serbest Ticaret Anlaşmalarına Türkiye’de dahil edildiği taktirde, önümüzdeki dönemde yüksek adetli alım yapacak firmaların üretim taleplerinin Türkiye’ye yöneleceği ve Anadolu’da üretimin kaçınılmaz olacağına dikkat çekti.

DAKA Koordinatörü Oğuz Görür, geçtiğimiz yıl içinde ile yatırım yapan firmalara, firma başına 2 milyon TL destek verdiklerini, mart ayında çıkacak kararla Mayıs ayın içinde yaklaşık 10 adet tekstil ve hazır giyim atölyesinin hazır olacağını belirtti. Ayrıca yatırım yapmak isteyen firmalara 1000-1500 metrekare kapalı alan tahsisi içinde çalışmaların yürütüldüğünü 30 gün içinde alt yapı kapalı alan ve benzeri ilave destek teşviklerinin açıklanabileceğini ve İŞKUR’un 6 ay boyunca çalışanların SGK primlerini karşıladığının ifade etti.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Muş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür’ün göndereceği, Muş İlindeki Yatırım Avantajları ve Ekonomik, Sosyal ve Kültürel özelliklerini içeren sunumu siz değerli üyelerimiz ile paylaşılarak, yatırım yapmayı düşünen üyelerimizden oluşan bir heyet ile uygun bir tarihte Muş’a gezi düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

By |2018-09-27T12:36:48+03:00Eylül 24th, 2018|Resmi Kurumlarla Olan İlişkiler 2015|MUŞ VALİSİ VEDAT BÜYÜKERSOY’UN TGSD ZİYARETİ 23 Ocak 2015 için yorumlar kapalı