T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SEKTÖREL İŞVEREN ÇALIŞTAYI KATILIMI 14 Mayıs 2015

14 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından düzenlenen Sektörel İşveren Çalıştay’a, TGSD’yi temsilen İth.İhr.San ve Tic. A.Ş. Şirketi İK Bölüm Yöneticisi Pınar Erkan  katıldı.

Akademisyen ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Kurumun adı Rehberlik ve Teftiş kurulu olarak değiştirildi. Böylece devletin yaklaşım ve denetim şekli olarak daha rehberlik odaklı yaklaşımlar göstereceği ve Türkiye’de kayıt dışı istihdamın %88’nin 10 ve altında çalışanı olan işyerlerinde olduğu belirtildi. Kurum teftiş kurulunda 600 kişilik bir müfettiş ekibi olduğu söylendi. 3. ÇSGB Denetim ve Müfettiş Kurulu’nun etik kurallarının rehberde tanımlanması ve denetimlerin buna uygun objektiflik ve netlikte yönetilmesi işveren temsilcileri tarafından istenildi.

Tekstil ve Hazır Giyim İş kolunda, kayıt dışı istihdam nedeniyle işletmelerin eşit koşullarda rekabet edemedikleri, sektörümüzün Türkiye’deki toplam istihdam payı ve işyeri sayısı katılımcılar ile paylaşıldı. Kayıt dışı istihdam ile mücadelede “emek yoğun” ve “otomasyona dayalı” sektörlerin teftiş ve inceleme biçimleri arasında fark olması gerektiğini paylaşıldı.  Kayıt dışı istihdamın önüne geçmek için, en az işçilik maliyet hesaplama kriterlerinin rehberlik el kitabı ve yönetmeliklerde çok açık ve net tanımlanması gerektiği belirtildi.

By |2018-09-24T11:23:43+03:00Eylül 24th, 2018|Resmi Kurumlarla Olan İlişkiler 2015|T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SEKTÖREL İŞVEREN ÇALIŞTAYI KATILIMI 14 Mayıs 2015 için yorumlar kapalı