İTHİB BAŞKANI İSMAİL GÜLLE, İDMİB BAŞKANI MUSTAFA ŞENOCAK ve İHKİB BAŞKANI HİKMET TANRIVERDİ ZİYARETİ 5 Şubat 2018

TGSD 21. Dönem Yönetim Kurulu olarak, yakın temaslarda olduğumuz kurumlara nezaket ziyaretlerimiz devam ediyor. 05 Şubat 2018 tarihinde Başkanımız Hadi Karasu, Başkan Yardımcımız Ramazan Kaya, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Kemal Genç, Cem Altan, Ümit Özüren, İsa Dal, Mehtap Elaidi ve Genel Sekreterimiz Ülkem Genç Yaman’ın katılımlarıyla, İTHİB Başkanı İsmail Gülle, İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak ile İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve Yönetim Kurulları Dış Ticaret Kompleksi’nde ziyaret edildi.

Başkanımız Hadi Karasu, tekstil sektörünün hazır giyim için çok önemli olduğunu, Türkiye’de üretilmeyen ürünlerin ithal edilmesinin bir ihtiyaç olduğunu ancak ithal etmek yerine Türkiye’de üretilmesinin teşvik edilmesi gerektiğini de her fırsatta hükümete ve yetkililere ilettiklerini söyledi. Hadi Karasu, öte yandan hazır giyim fabrikalarının yurtdışına taşındığı bir döneme girildiğini çünkü üretimde Türkiye’de rekabet etmenin her geçen gün zorlaştığını dile getirdi ve ekledi, yatırımların yapılıyor olması güzel ama Türkiye’de de yatırım yapılması gerektiğini ve AB’nin yaptığı ikili asimetrik STA anlaşmalarının ve bazı markaların CSR konusunda uyguladıkları çifte standartların iyi niyetli olmadığını belirtti.

Bangladeş’te hazır giyimin yanı sıra önemli tekstil yatırımlarının da yapıldığının belirtilmesi üzerine TGSD Başkanı Hadi Karasu, Türkiye’deki bütünlüğün mutlaka korunması gerektiğinin altını çizdi.  Koruma vergilerinin de mütekabiliyet esaslı olması gerektiğini vurguladı.  Bugün tekstil sektöründeki hareketliliğin Türkiye’nin aldığı koruma önlemleri sayesinde olduğu vurgulandı.

Türkiye’nin Dünya’daki en iyi üretici markası olduğunu belirten Başkanımız Hadi Karasu, bu nedenle hem yatırımların hem alımların Türkiye’de tutulması için her türlü çabayı sarf etmek gerektiğine inandıklarını söyledi.

Başkanımız Hadi Karasu, Türkiye Tekstil ve Hazır giyim sektörlerini temsilen eden kurumların birlikte hareket ederek gerçekleştireceği Almanya Seyahatinin TGSD tarafından son derece önemsendiğini vurgulayarak sanayiciler olarak ülkeler arasındaki ilişkiye siyasi değil ekonomik olarak bakılması gerektiğinin altını çizdi.  İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve İTHİB Başkanı İsmail Gülle, Almanya pazarının en önemli pazarımız olması nedeniyle Almanya seyahatine Birlik olarak tam destek verdiklerinin altını çizdi.

Başkanımız Hadi Karasu, tekstil sektörünün korunması gerektiğine inandığını belirtmekle birlikte fazla korumanın da gelişmenin önünde bir engel olduğunu ifade etti.  Korunma önlemleri yatırımların ülkeye gelişinin önünü kapatacak şekilde de olmamalı dedi. Bizim gücümüzün tarladaki pamuktan başladığını söyleyen Karasu, “Dünyadaki pamuğun %90’ı GDO’lu halbuki Türkiye’deki pamukta GDO yok. Bu özel avantajımızı iyi kullanmalıyız.” dedi.

TGSD Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Elaidi, tasarımcı markaların da mutlaka desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’de çok az kumaşçının bu desteği verdiğini belirten Elaidi, “Tasarımcı markalar birçok kumaşını mecburen yurtdışından alıyor çünkü az metrajlı kumaş kullanıyorlar büyük entegre firmaların bu miktarı sağlaması çok mümkün olmuyor” dedi.

Bu sorunu çözmenin ancak entegre firmalar ile tasarımcı markalar arasındaki bağı kuracak toptancı aracıların oluşması ile mümkün olabileceği belirtildi.

Toplantıda, Çin’in artık bir rakip değil bir pazar olduğu vurgulandı. 10 sene önce Türk hazır giyimcilerini kapıda karşılayan Çinli firmaların artık randevu dahi vermediği belirtildi. Bu önemli gelişmenin gözden kaçmaması ve Çin pazarına yönelik çalışmalar yapılması gerektiği ifade edildi.

By |2018-09-26T12:11:50+03:00Eylül 19th, 2018|Birlik, Oda, Dernek ve STK İlişkiler 2018|İTHİB BAŞKANI İSMAİL GÜLLE, İDMİB BAŞKANI MUSTAFA ŞENOCAK ve İHKİB BAŞKANI HİKMET TANRIVERDİ ZİYARETİ 5 Şubat 2018 için yorumlar kapalı