FTA – TÜRKİYE’DE SURİYELİ İŞ GÜCÜ KONFERANSI KATILIMI 6 Mart 2017

FTA (Foreign Trade Association) 6 Mart 2017 tarihinde Otto Grup, El Corte Ingles, Esprit ve diğer FTA üyeleri ve BSCI iş birliği ile Almanya’nın Hamburg kentinde bir toplantı düzenleyerek Türkiye’deki Suriyelilerin çalışma koşullarını iyileştirme konusunda bir girişim başlatmıştır. Türkiye’den alım yapan firmalar, uluslararası sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin de katıldığı etkinlikte Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’ni Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Alkanlı temsil etmiştir.

Türkiye’de Suriyeli çalıştırma maliyetlerinin ve dil sorununun çözülmesi gerektiğinin konuşulduğu toplantıda, Suriyeli sorununun karmaşık olduğu ve Türkiye devletinin, yerel işverenlerin AB kurumlarının da çözümüm bir parçası olmalarının şart olduğu konuşulmuştur.

Bülent Alkanlı söz alarak TGSD olarak bu konuda çizgimizin çok net olduğunu, kendi fabrikalarımızda çocuk işçi veya kayıtsız Suriyeli işçi bulunmadığını belirtmiştir. Türkiye’nin ihracatının oldukça önemli bir kısmının üye firmalarımız tarafından yapıldığını söyleyerek dernek olarak konu ile ilgili yürüttüğümüz projelerden bahsetmişlerdir. TGSD olarak makro projede ETI Türkiye Platformu ile birlikte çalıştığımızı, mikroda ise Türkiye’deki Suriyelileri istihdama kazandırmak için eğitim atölyesi kurmak istediğimizi anlatmışlardır. Sorunun önüne geçilmesi için bu tarz toplantılarda markaların yalnızca CSR departmanlarının değil, aynı zamanda satın alma departmanlarının da mutlaka bulunması gerektiğini, satın alma pratiklerinin mutlaka masaya yatırılması gerektiğini belirtmiştir.

Türkiye’den temsilcilerin bu girişimde yer alarak tüm paydaşlar ile sorunları ve çözüm önerilerine katkıda bulunmalarının oldukça önemli olduğu organizasyonu düzenleyenler tarafından ayrıca bildirilmiştir.

By |2018-09-25T15:11:42+03:00Eylül 19th, 2018|Uluslararası İlişkiler 2017|FTA – TÜRKİYE’DE SURİYELİ İŞ GÜCÜ KONFERANSI KATILIMI 6 Mart 2017 için yorumlar kapalı