23 Mayıs 2017

Dalgalı Piyasalarda Döviz Riskinden Korunma Yöntemleri” konu başlıklı ilk TGSD Round Table etkinliğimizi Gedik Yatırım’ın katkılarıyla gerçekleştirdik. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı Başkanımız Şeref Fayat ve Gedik Yatırım Satış Genel Müdür Yardımcısı Ersan Akpınar’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Gedik Yatırım Kurumsal Genel Müdür Yardımcısı Coşan Yeğenoğlu ve Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan’ın finansal piyasalardaki dalgalanmalar sebebiyle maruz kalınabilecek riskleri azaltacak, kur hareketleri, faiz ve likidite risklerinden korunmayı amaçlayan (HEDGE) stratejileri anlatan sunumları ile devam eden toplantının sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı.

Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan global makro ekonomi, makro fiyatlar ve beklentiler, ekonomik ve politik riskler, Türkiye makroekonomisi, ekonomik büyüme, enflasyon, başlıca ekonomik veriler, temel makro verilere ilişkin tahminler, kur, emtia ve faizler, pamuk, petrol, borsa endeksleri, piyasaya yönelik tahminler konu başlıkları ile ilgili bilgiler içeren sunumunu gerçekleştirdi.

Gedik Yatırım Kurumsal Genel Müdür Yardımcısı Coşan Yeğenoğlu, sunumunda forward nedir, forward fiyatı nasıl belirlenir, swap puan nedir, baz para nedir, opsiyon nedir, opsiyon fiyatını etkileyen faktörler nelerdir, opsiyon türleri nelerdir, opsiyon türlerini nasıl azaltabiliriz, sıfır maliyetli stratejiler nelerdir gibi sorulara örneklerle birlikte cevap vererek konu ile ilgili katılımcıları detaylı olarak bilgilendirdi.

Toplantıya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Ramazan Kaya ile Yönetim Kurulu Üyemiz Seda Dicle katıldı. Dernek üyelerimizden ise Reha Tekstil, Pameks, Maydenim, Taha Tekstil (LC Waikiki), Ay-tim, Akademi Tekstil, Femina Tekstil, Tütüncüler Tekstil, Glengo, Rimaks, Modernteks firmalarından yetkililer katıldı.

By |2018-11-29T13:34:15+03:00Mayıs 23rd, 2017|TGSD Round Table|23 Mayıs 2017 için yorumlar kapalı