AVRUPA KOMİSYONU VE EURATEX DÖNGÜSEL EKONOMİ STRATEJİSİ

Avrupa Komisyonu yeni Başkanı Ursula von der Leyen önümüzdeki 5 yıl için gündemlerinin odağında çevresel bozulma ve iklim değişikliği oldugunu, Sürdürülebilirlik ve Döngüsel Ekonomi konularının öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. Bu doğrultuda TGSD olarak üyesi bulunduğumuz Avrupa Hazır Giyim ve Tekstil Konfederasyonu EURATEX sektörümüz için Döngüsel Ekonomi Stratejisi üzerinde çalışmalarını tamamladı.

EURATEX, sektörümüzün bu konudaki çalışmaları hakkında resmi kurumları bilgilendirmek adına Döngüsel Ekonomi konusunda çalışmaları ve yatırımları olan ve gönüllü olarak destek verecek olan 50 tekstil ve hazır giyim firmasının isimlerini AB Komisyonuna iletmeyi planlıyor. Gönüllü olmayı değerlendiren firmalar, hiçbir yasal bağlayıcılığı olmayan bu taahhüde göre döngüsel ekonomi çalışmalarına devam edeceklerine ve deneyimlerini paylaşacaklarına dair imza veriyorlar.

Ülkemizin de bu konudaki çalışmalarından Avrupa Komisyonunu bilgilendirmek adına Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik konusunda çalışmaları olan firmaların ekteki dosyaları doldurarak 5 Aralık 2019 tarihine kadar derneğimize iletmenizi rica ederiz.

WAC draft template Page 1 (no changes) – 2 October

WAC draft template Page 2 (personalised by the company)

By |2019-12-06T17:45:27+03:00Aralık 6th, 2019|Uluslararası İlişkiler 2019|AVRUPA KOMİSYONU VE EURATEX DÖNGÜSEL EKONOMİ STRATEJİSİ için yorumlar kapalı