MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK ZİYARETİ 30 Temmuz 2018

TGSD Yönetim Kurulu olarak, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk Ankara’daki makamında ziyaret edildi. Ziyaretimizde sektörümüzün önemli konuları istişare edildi. Görüşmeye Başkan Yardımcılarımız Cevdet Karahasanoğlu, Ramazan Kaya ve Toygar Narbay, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Tanzer Gözek ve Ümit Özüren ile Genel Sekreterimiz Ülkem Genç Yaman katıldı, Başkanımız Hadi Karasu ziyaretimiz anısına Bakanımıza hediyesini takdim etti.

Görüşmede sektörün ülke ekonomisi ve istihdamı için önemine değinilirken Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi arasında kurulabilecek işbirliği hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Buna göre;

Sanayi ile Bakanlık arasında bir çalışma grubu kurulması gündeme geldi. kurulda özel sektörü temsilen STKlar, Devleti  temsilen bakanlık yetkilileri, üniversiteler ve meslek liselerinden temsilcilerin yer alması önerildi.

Bakan Ziya Selçuk, meslek liselerinin 3 yıl ile sınırlandırılmaması gerektiğini, bakanlık olarak belli süreli sertifikasyon sistemlerinin oluşturulması konusunda çalşma yaptıklarının bilgisini verdi. planlanan özel sertifikasyon sistemleri ile gençlerin, kendilerini eksiklik buldukları konulara yönelik eğitim alabilmesi sağlanacak . Bakan Selçuk, yeni eğitim sisteminin lineer bir yapı değil çok katmanlı bir yapı olacağının bilgisini paylaşdı.

Bakan ile yapılan görüşmede çerçevesi çizilen bu yapının oluşturulması ve sürekliliğinin sağlanması noktasına TGSD olarak, sektörümüzün gençlere doğru anlatılması, gerekli tecrübelerin kazandırılması için her türlü işbirliğine istekli ve hazır olduğumuz bilgisi Bakan ile paylaşıldı.

By |2018-11-29T15:45:46+03:00Kasım 20th, 2018|Resmi Kurumlarla Olan İlişkiler 2018|MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK ZİYARETİ 30 Temmuz 2018 için yorumlar kapalı