NİTELİKLİ ÜRETİCİ SERTİFİKA PROGRAMI PROJESİ TOPLANTISI 23 Haziran 2016

“Nitelikli Üretici Sertifika Programı” projemiz için T.C. Ekonomi Bakanlığı ev sahipliğinde projemizi ilgilendiren diğer paydaşların da davet edildiği bir toplantı organize edildi.

İkinci T.C. Ekonomi Bakanlığı ziyaretimizde, “Nitelikli Üretici Sertifika Programı” projemiz ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Eximbank yetkilileri ile görüş ve önerilerimizi değerlendirildi.

Türkiye Giyim Sanayicileri olarak, Ekonomi Bakanlığı’ndan “Nitelikli Üretici Sertifika Programı” ile ilgili programın oluşturulması konusunda;

Koordinasyon, programa ilişkin hukuki mevzuatın hazırlanması, nitelikli üretici sertifikasına sahip firmalara verilecek desteklerin belirlenmesi ve koordinasyonu, programın yurt dışı tanıtımı, sertifika alınması için yapılan yatırım ve danışmanlık harcamalarının desteklenmesi, nitelikli üretici sertifikası vermeye yetkili kurumların yetkilendirilmesi, sektörün sivil toplum örgütleri ile sektörel birlikler ve ilgili üniversitelerin temsilcilerinden oluşan Danışma Kurulu’nun oluşturulması konusunda destek beklemekteyiz.

Ülke ekonomisi ve sektör için böylesine önem arz eden “Nitelikli Üretici Sertifika Programı” nın yasal alt yapısının hazırlanması ve koordinasyonu konusunda Ekonomi Bakanlığı’ nın destek vereceğini düşünüyoruz.

By |2018-09-24T11:27:03+03:00Eylül 24th, 2018|Resmi Kurumlarla Olan İlişkiler 2016|NİTELİKLİ ÜRETİCİ SERTİFİKA PROGRAMI PROJESİ TOPLANTISI 23 Haziran 2016 için yorumlar kapalı