TGSD – İTÜ KARİYER GÜNLERİ 13 Haziran 2016

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ile İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Tekstil Mühendisliği Öğrencileri Kariyer Günleri”nde yeni mezun mühendisler şirket yöneticileri ile İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’nde buluştu. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023’te 60 milyar dolar ihracata odaklanan hazır giyim üreticileri, İTÜ mezunu Tekstil Mühendislerini firmalarına katmak için yarıştılar.

Organizasyonun açılışında konuşan TGSD Başkanı Şeref Fayat, hazır giyim sektörünün üretimde, istihdamda, ihracatta ve katma değerde imalat sanayisinin öncüsü olduğunu hatırlattı.

Sektörün orta ve uzun vadede bu misyonunu sürdüreceğini vurgulayan Fayat, 2023’te 60 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Sektörün 2023’e kadar bir milyonu üretimde olmak üzere 3 milyon kişiye yeni istihdam imkânı yaratacağını vurgulayan Fayat, şöyle devam etti: ‘’Bu iddialı hedefe ulaşma sürecinde bir milyon yeni istihdama liderlik edecek iyi yetişmiş tekstil mühendislerine ihtiyacımız var. En donanımlı tekstil mühendisleri ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan İTÜ’de yetişiyor. TGSD üyesi firmalarımız bu vizyon sahibi genç mühendislerimizi bünyelerine katabilmek için büyük efor sarf edecekler.”

TGSD Üyelerinden Altınyıldız, System Denim, TYH Tekstil, Kardem Tekstil, ETF Tekstil, H&M, Koton,Şık Makas, Spring Near East Manufacturing ve İTÜ’nün davet ettiği Kipaş ve Kıvanç Group firmaları  10’ar dakikalık sunumlarla öğrencilere kendilerini anlattılar.

Sunum ardından, LC Waikiki, SMM Tekstil, Özak, APS Tekstil, Baykanlar gibi dernek üyelerimiz de mezun olacak öğrenciler ile B2B ikili iş görüşmeleri yaptılar. Öğrencilerimiz bu görüşmelerin ışığında kariyerlerindeki ilk firmayı seçme imkanı yakaladılar.

DEKAN PROF. DR. NEVİN ÇİĞDEM GÜRSOY: SEKTÖRE YETKİN MÜHENDİS YETİŞTİRİYORUZ

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevin Çiğdem Gürsoy ise tekstil ve konfeksiyon sektörünün Türkiye’nin en yüksek katma değeri üreten sanayi dalı olduğunu vurgulayarak, bunu destekleyecek tekstil mühendisleri yetiştirdiklerini söyledi.

“Mezunlarımız gerek ulusal gerekse uluslararası arenada kendi marka ve ürünlerini üretebilecek yetkinlikte yetişmekte” diyen Prof. Dr. Gürsoy, şöyle devam etti:

“Artık sektör yükte hafif ama pahada ağır üretimin bilincinde. Tekstil mühendisliğinin önemi bu bağlamda daha da arttı.  Türkiye’nin yüksek katma değerli ihracat stratejisini destekleyen teknik tekstiller, her geçen gün ürün yelpazesini genişletiyor.

Öte yandan ülkemizde ithalata getirilen ek vergiler ile iç pazardaki üretim artmaya devam ediyor. İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi olarak, sektörümüzün desteğiyle genç mühendis, tasarımcı ve pazarlamacılar yetiştirmeye devam edeceğiz.”

By |2018-09-27T07:55:57+03:00Eylül 21st, 2018|Eğitim Kurumları İle Olan İlişkiler 2016|TGSD – İTÜ KARİYER GÜNLERİ 13 Haziran 2016 için yorumlar kapalı