İTÜ FASHİON SHOW 2017 KATILIMI 04 Haziran 2017

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin gümüş sponsor olduğu “İTÜ Fashion Show 2017”, 04 Haziran 2017 tarihinde The Ritz Carlton Otel’de gerçekleşti. 2016-2017 akademik yılı sonunda ITU-FIT Moda Tasarım Programı onuncu dönem mezunlarının çalışmaları arasından seçilecek 40 parça giysi, tekstil ve konfeksiyon sanayimiz yanında moda ve ilgili sektör temsilcilerinden oluşacak bir jüri önünde yarıştı. Etkinliğe, derneğimizi temsilen Başkan Yardımcımız Hadi Karasu ve Yönetim Kurulu Üyemiz Bülent Alkanlı jüri üyesi olarak katıldılar.

İTÜ- FIT (Fashion Institute of Technology) Moda Tasarımı Programının bu yılki mezunları, İTÜ Fashion Show’da tasarımlarını sergiledi. Defilenin koreografisini Banu Noyan, sunuculuğunu ise Özge Ulusoy üstlendi. Mezunlar, İTÜ Fashion Show 2017’de de hazır giyim ve moda alanlarının önde gelen temsilcilerinin karşısına özgün tasarımlarıyla çıktı. Önümüzdeki yılların modasını yaratmaya aday genç tasarımcılar, 2018 yılının ilkbahar-yaz kreasyonu için yaptıkları çalışmalarla yarıştı. Birbirinden çekici ve göz alıcı tasarımların ilgi topladığı gecede İTÜ-FIT Moda Tasarım Bölümü (UOLP) son sınıf öğrencisi Muhammed Ali Yıldız birinciliğe ulaştı. Yarışmanın ikincisi aynı bölümden Selda Palacı olurken, üçüncü sırayı ise yine bu bölümden İlayda Damar aldı.

LC Waikiki Kurumsal Akademi Direktörü Gülperi Savcı Tandar, Kiğılı Özel Ödülü ve LC Waikiki Özel Ödülü’nü de kazanan Muhammed Ali Yıldız’a ödülünü takdim ettikten sonra, üniversitenin nitelikli moda tasarımcıları yetiştirerek sektöre önemli bir katkıda bulunduğunu belirtti. KİPAŞ Özel Ödülü’ne değer görülen Mirel Okumuş’ a ise ödülünü KİPAŞ Satış ve Pazarlama Grup Direktörü Murat Arıöz takdim etti. Arıöz, Rektörlüğe ve

İTÜ-FIT Moda Tasarımı Bölümüne özel olarak teşekkürlerini ilettikten sonra, Okumuş’un Amsterdam’da düzenlenecek tasarım yarışmasında ülkemizi temsil edeceğinin müjdesini verdi.

Defileyi izleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ömer Berk Berkalp ve Suny-Moda Tasarımı Program Koordinatörü öğretim üyesi Prof.Dr. Cevza Candan, bu önemli gecede yarışan mezunlara, sponsorlara ve organizasyona katkıda bulunan kuruluşların temsilcilerine teşekkür plaketlerini sundu.

Derneğimiz adına, ödülümüzü Başkan Yardımcımız Hadi Karasu aldı. Dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ayrıca, İTÜ Fashion Show’a katkı sağlayan Derneğimiz adına da Tekirdağ’ın Gaziköy mevkiinde 7 Ağaç Ormanları’ndaki LCW Ormanı’nda bir fidan dikilmiştir.

By |2018-09-26T13:16:46+03:00Eylül 21st, 2018|Eğitim Kurumları İle Olan İlişkiler 2017|İTÜ FASHİON SHOW 2017 KATILIMI 04 Haziran 2017 için yorumlar kapalı