EGE ÜNİVERSİTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 50.YIL KUTLAMASI KATILIMI 29 Ekim 2016

10 Eylül 1966′ da öğretime başlayan Türkiye’ nin en eski ve köklü Tekstil Mühendisliği Bölümü olan Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü 50. Kuruluş yılını 29 Ekim 2016 tarihinde üniversitede gerçekleşecek aktivitelerle kutladı.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayat, törenin açılış konuşmasında söz alarak “Bir sanayici büyüğümüz “Mühendisi Olmayan Sektörün Sanayisi Olmaz” demişti. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü olarak elde ettiğimiz başarıda bilgili, donanımlı mühendislerin büyük payı var. Türkiye’ de ilk tekstil mühendisliği bölümünü açan Ege Üniversitesi’ nin bu yönüyle bizim için çok özel bir yeri bulunuyor. Bu çatı altında yetişen mühendisler sayesinde Türk hazır giyim sektörü küresel bir oyuncu haline geldi.” Şeklinde konuşan Fayat, Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektörünün önemini, tekstil mühendisi yetişmesinde en büyük rolü olan hocaların önemini, Türkiye’nin ilk ve en köklü, en donanımlı tekstil mühendisliği bölümünde okuyan öğrencileri sektörde nelerin beklediğinin önemini vurguladı.

Cumhuriyetimizin 93. Yılını kutladığımız bugünde nazik davetleri için bölüm başkanı Prof. Hüseyin Kadoğlu’ na ve Mezunlar Derneği Başkanı Müzeyyen Saraçoğlu’ na teşekkür eder, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’ nün 50. Kuruluş Yılını kutlarız.

By |2018-09-27T07:54:39+03:00Eylül 21st, 2018|Eğitim Kurumları İle Olan İlişkiler 2016|EGE ÜNİVERSİTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 50.YIL KUTLAMASI KATILIMI 29 Ekim 2016 için yorumlar kapalı