EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ VE TGSD ÜYELERİ İLE SANAYİCİ TANIŞMA TOPLANTISI 13 Mayıs 2015

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nün geleneksel Sanayicilerle Tanışma Toplantısı’na bu yıl TGSD Başkanı Şeref Fayat ile TGSD üyesi 12 firma temsilcisi ile katılım sağlandı.

Firmaların insan kaynakları yöneticilerinin katıldığı buluşmada tekstil mühendisi adaylarına hazır giyim sektörü ve hedefleri hakkında bilgi verildi. Hazır giyim üretimi ve istihdamda gıdadan sonra ikinci sırada olduğunu söyleyen Fayat, teknik bilgi ile pratiği birleştiren, dünyadaki gelişmeleri takip eden gençlere ihtiyaç duyduklarını söyledi. Türkiye’nin hazır giyim sektöründen daha uzun yıllar ekmek yiyeceğinin altını çizerek, donanımlı genç kadroların ülke ortalamasının üzerinde bir gelirle şirketlerde iş başı yapabileceğini ifade etti. Üretimde resmi rakamlarla yaklaşık 500 bin kişiye iş verdiklerini vurgulayan Fayat sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hazır giyim aynı zamanda Türkiye’nin çok önemli bir ihracat kalemi. Sektör geçen yıl 18,7 milyon dolarla kendi ihracat rekorunu kırdı.  Ülkemizin toplam ihracat gelirinin yüzde 12’si hazır giyimden elde edildi.  AB’nin Çin’den sonraki en büyük hazır giyim tedarikçisiyiz.

Türkiye 60 milyar dolar ile 2023 ihracat hedefinde çıtayı yüksek tuttu. Bu hedefe ulaşabilmemiz için bilgi düzeyi yüksek, bilgisini hayal gücüyle birleştirebilen mühendis ve teknikerlere ihtiyacımız var. Üretimde ilave bir milyon olmak üzere toplamda 3 milyon kişiye istihdam imkânı sağlayacağız. Pazarlama ve rekabet gücümüzü geliştirmeye ağırlık vereceğiz. TGSD Avrupa’da da şubeleşecek. Bu şubeleri üyelerimizin pazarlama gücünü geliştirecek merkezler olarak kurgulayacağız.”

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kadoğlu ise konuşmasında 1966’da açılan bölümün, Türkiye’de alanında ilk olduğunu hatırlattı.  Kadoğlu, her yıl mayıs ayında düzenledikleri toplantılarla mezuniyet aşamasına gelen öğrencileri tekstil ve konfeksiyon firmalarının temsilcileriyle buluşturduklarını söyledi.  Prof. Kadoğlu, destekleri için TGSD Başkanı Şeref Fayat ve dernek üyelerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından TGSD üyesi firma temsilcileri mühendis ve tekniker adaylarıyla birebir görüşmeler yaptılar. Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden her yıl 150 mühendis, yine aynı üniversiteye bağlı Emel Akın Meslek Yüksek Okulu’ndan da 80 tekstil teknikeri mezun oluyor.

By |2018-09-27T08:00:27+03:00Eylül 21st, 2018|Eğitim Kurumları İle Olan İlişkiler 2015|EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ VE TGSD ÜYELERİ İLE SANAYİCİ TANIŞMA TOPLANTISI 13 Mayıs 2015 için yorumlar kapalı