BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ TEKSTİL VE HAZIR GİYİM (THG) EKONOMİSİ ZİRVESİ KATILIMI 31 Mayıs 2016

Sektör liderlerinin buluşma noktası Boğaziçi Üniversitesi, Tekstil ve Hazır Giyim sektörüne yön verenleri ağırladı.

Türkiye’de tekstil ve hazır giyim sektörünü dünyayla rekabet eden bir noktaya taşımak için yapılması gerekenler ve sektörün geleceği lider markalarının temsilcileriyle birlikte Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen zirvede ele alındı.

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Tekstil ve Hazır Giyim (THG) Ekonomisi Zirvesi, 31 Mayıs 2016 tarihinde İHKİB’in organizasyon partnerliğiyle, Çalık Denim sponsorluğunda; TGSD, MTD, BMD, LASİAD ve MESİAD’ın desteğiyle gerçekleşti.

İhracatın kilit taşı olan Tekstil ve Hazır Giyim’in potansiyelini geliştirme ve yönetmeyi, disiplinler arası konu başlıkları ve yenilikçi bakış açılarıyla masaya yatırmayı hedefleyen THG Ekonomisi Zirvesi’nde sektörün güncel problemlerinden gelecek tahminlerine kadar birçok konu ele alındı.

Türk markalarını global sahnede görmek için yapılması gerekenlerin tartışıldığı, endüstrinin inovasyonla büyümesi için atması gereken adımların ele alındığı ve e-ticaretin hem sektörün hem de ülke ekonomisinin geleceğini nasıl şekillendireceğinin konuşulduğu THG Ekonomisi Zirvesi, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, LC Waikiki CEO’su Mustafa Küçük, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, TGSD Başkanı Şeref Fayat ve dünyaca ünlü modacı Arzu Kaprol  gibi sektörün önde gelen isimlerini ağırladı.

Zirvenin “İhracatın Kilit Taşı: THG” başlıklı panelinde, Türkiye’de Tekstil ve Hazır Giyim sektörünü ileriye taşımak için atılması gereken adımlar nelerdir? Türk markalarını dünya markaları arasında görmek için neler yapılması gerekiyor? Günümüzde teknolojinin hızla geliştiğini göz önünde bulundurursak Türkiye bu gelişmelere ne kadar ayak uydurabildi? Sektörün gelişmesi için devletin atması gereken adımlar nelerdir? Tekstil ve Hazır Giyim sektörü artan asgari ücretlerin şirketler üzerinde yarattığı etkiler nelerdir? Türkiye’nin her karşısında faaliyet gösteren bir sektör olan Tekstil ve Hazır Giyim Sektörünün ülkenin kalkınmasında rolü nedir?” konuları Türkiye’de sektörün geleceğini iş hayatlarına tekstil sektörüyle başlayıp, büyüyerek Türkiye ekonomisine yön veren şirketlerin kurucuları ile tartışıldı. Başkanımız Şeref Fayat da bu panelde sektörel bilgi birikimi ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı.

By |2018-09-27T07:52:06+03:00Eylül 21st, 2018|Eğitim Kurumları İle Olan İlişkiler 2016|BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ TEKSTİL VE HAZIR GİYİM (THG) EKONOMİSİ ZİRVESİ KATILIMI 31 Mayıs 2016 için yorumlar kapalı