TÜRK EXİMBANK GENEL MÜDÜRÜ ADNAN YILDIRIM ZİYARETİ 14 Şubat 2018

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ı ziyaretimize Başkanımız Hadi Karasu, Başkan Yardımcılarımız Cevdet Karahasanoğlu ve Murat Aydın, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sanem Dikmen, Fahrettin Akaydın ve Berk Taktaş ile Genel Sekreterimiz Ülkem Genç Yaman katıldı.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, bankanın sermaye artışında bulunarak 2017 yılındaki ihracat desteğini bir önceki yıla oranla %19 artırarak 39,3 milyar dolara yükselttiğini belirtti. Bu desteğin 24 milyar doları nakdi kredi 15 milyar doları alacak sigortası olarak sağlandı.  2018 yılı için ise hedefin 46 milyar dolarlık bir finansman desteği olduğunu vurguladı.  2018 hedefinin 18 milyar dolarının alacak sigortası, 28 milyar dolarının kredi olarak gerçekleşmesi bekleniyor.   Eximbank 22 farklı kredi programı bulunuyor.  Banka geçtiğimiz yıl Londra’da 22 banka ile yaklaşık 640 milyon dolar tutarında yeni bir sendikasyon anlaşması imzaladı.

Yatırım kredilerinde herhangi bir sorunun olmadığını söyleyen Yıldırım, bu kredilerin vadelerinin 14 yıla kadar uzadığının bilgisini verdi. Eximbank’ın ihracatçılar ile doğrudan çalışmaya ağırlık verirken KGF ile iş birliğini de artırdığını belirten Adnan Yıldırım, Banka bünyesinde, ticari bankalara benzer istihbarat, analiz ve tahsis birimlerinin kurulduğunu söyleyerek, firma raiting sisteminin 2017 yılında uygulamaya alındığının bilgisini verdi. Adnan Yıldırım, bankanın ayrıca Hazine destekli KGF sistemine de dahil olarak Eximbank’a doğrudan başvuran şirketlerin analizi, gerekli görülen teminatları ve banka teminat mektubu dışındaki teminatları da kabul ederek kredi kullandırmaya başlandığını açıkladı.

Eximbank’ın şube sayısını artırarak daha çok ihracatçıya ulaşmayı hedeflediğini belirten Yıldırım 2017 yılında 11 şubeye çıktıklarını irtibat ofisi sayısını da 7’ye çıkardığını belirtti. Eximbank TİM’in yurtdışında açtığı Türk Ticaret Merkezlerinde de temsilci bulundurmak üzere çalışmalarına başlamış Tahran ofisi faaliyetine başlamıştır.

Eximbank web sitesinin kullanıcı dostu olacak şekilde yenilendiğini belirten Yıldırım, son olarak Eximbank İhracat Destek Merkezleri ile ihracatçının her türlü finansman sorununa çözüm üretmek üzere yapılanmasını tamamladığının bilgisini verdi. TGSD Başkanı Hadi Karasu, üyelerin Eximbank ile yaşadığı sıkıntılara değinerek bu konuda çözüm beklediklerinin bilgisini paylaştı.

ABD pazarı özelinde yaşanan sorunlardan birinin de ABD’li yüksek katma değerli ürün alan firmaların çoğunun halka açık olmaması nedeniyle finansal bilgilerine ulaşmanın kolay olmaması bu nedenle bu firmalara limit tanınmasında sorun yaşanması üyelerin karşılaştığı bir başka sorun olarak gündeme getirildi.

Ayrıca sevk sonrası reeskontlar kullanılırken evrağın kapanmasının uzun sürmesi de üyelerin yaşadığı bir başka sorun olarak Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a iletildi. Başkan Hadi Karasu, Eximbank’ın İhracat Destek Merkezlerinin açılmasının sektör için faydalı olacağını söyleyerek Eximbank’ın yeni ürünlerinin ve yeni yapılanma sürecinin TGSD üyelerine anlatılması için bir bilgilendirme toplantısı yapılmasından memnuniyet duyacağını ifade etti. Başkanımız Hadi Karasu, ziyaretimiz anısına hediyemizi Adnan Yıldırım’a takdim etti.

By |2019-11-21T14:17:49+03:00Eylül 20th, 2018|Resmi Kurumlarla Olan İlişkiler 2018|TÜRK EXİMBANK GENEL MÜDÜRÜ ADNAN YILDIRIM ZİYARETİ 14 Şubat 2018 için yorumlar kapalı