TGSD – FİNLANDİYA HEYETİ GÖRÜŞMESİ 26 Şubat 2018

Finlandiya’nın en önemli tedarik zinciri organizasyon firmalarından S Group Kıdemli Başkan Yardımcısı Jari Simolin başkanlığında ülkemize gelen heyet derneğimiz ile bir araya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Karasu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Alkanlı, Ümit Özüren ve Servet Karaalioğlu ve Dış İlişkiler Sorumlusu Fatih Uyar heyete eşlik ettiler.

Merkezi Tayland’da bulunan tedarik zinciri organizasyonu Synergies Worldwide Başkanı Guido Schlossmann’ın da katıldığı toplantıda Hadi Karasu TGSD’nin 400 üyesi bulunduğu ve Türkiye hazır giyim ihracatının %65’ini TGSD üyelerinin gerçekleştirdiğini aktardı. Avrupa Hazır Giyim Konfederasyonu Euratex ve Dünya Hazır Giyim Federasyonu IAF’ta da temsil edilen TGSD’nin bu yıl özellikle yurt dışı ilişkileri geliştirme konusunda adımlar atacak olduğu ve ilk ayağının Almanya ziyareti ile başlayacağı belirtildi.

Finlandiya heyeti Avrupa’da müşteri beklentileri arasında sürdürülebilirlik, kurumsal sosyal sorumluluk gibi konuların da öneminin gittikçe artmakta olduğu, Türkiye’nin yalnızca “fast fashion” ülkesi olmadığı, sürdürülebilirlik konusunda da rakiplerinden ileri düzeyde olduğu belirtildi.

TGSD’nin her yıl düzenlediği İstanbul Moda Konferansı’nın bu yıl da 3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleşeceği ve sürdürülebilirlik konusunun önemli yer bulacağı kendilerine iletildi.

By |2018-09-25T12:21:23+03:00Eylül 19th, 2018|Uluslararası İlişkiler 2018|TGSD – FİNLANDİYA HEYETİ GÖRÜŞMESİ 26 Şubat 2018 için yorumlar kapalı