ETI HAZIR GİYİM VE TEKSTİL SEKTÖRÜNDE İŞ DÜNYASI VE İNSAN HAKLARI PLATFORMU BAŞLANGIÇ TOPLANTISI KATILIMI 29 Kasım 2016

ETI Türkiye Programının amacı, Türkiye’deki hazır giyim ve tekstil sektörlerini Birleşmiş Milletler İş Dünyası ve İnsan Hakları İlkelerini uygulama konusunda desteklemektir. Bunun, iş dünyasını, sendikaları, sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek bir paydaş platform kurulması ile yapılması hedeflenmektedir. Bu platform aracılığıyla iş dünyası ve insan hakları konusunda farkındalık artırmak, işyeri düzeyinde sosyal diyaloğu geliştirmek ve sektördeki sorunların kök nedenleri üzerine tüm paydaşlarla birlikte çalışmak hedeflenmektedir.

ETI Türkiye Programına katılan makalar arasında ASDA, ASOS, Boden, Bonmarche, Burberry, C&A, Debenhams, Fatface, H&M, Hobbs, Inditex, John Lewis, Mayoral, M&S, Monsoon, Mothercare, N Brown Group, New Look, Next, Orsay, Primark, Shop Direct, SuperGroup, Tchibo, Tesco, White Company & Whistles yer almaktadır.

29 Kasım 2016 tarihinde Divan İstanbul Otel’ de gerçekleşen “ETI Türkiye İş Dünyası ve İnsan Hakları Platformu Başlangıç Toplantısı” ile de hazır giyim sektöründeki iş dünyası ve insan hakları konularını yerel ve uluslararası paydaşlarla tartışma imkanı sağlanmıştır.

Sektörün iş dünyası ve insan hakları alanında karşılaştığı ve Suriye kriziyle birlikte daha yoğun hissedilmeye başlayan konularda çalışabilmek için ETI, Türkiye’de yerel bir İş Dünyası ve İnsan Hakları Paydaş Platformu kurulmasını desteklemek istemektedir. Bu platform, iş dünyasının, işverenlerin, tedarikçilerin ve sendikaların bir arada çalışmasına imkan sağlayarak İş dünyası ve İnsan Hakları konusundaki farkındalık ve kapasiteye katkı sağlamıştır.

Toplantıya, TGSD Yönetim Kurulu Üyemiz Bülent Alkanlı konuşmacı olarak, Genel Sekreter Ülkem Genç Yaman ve Dış İlişkiler Sorumlusu Fatih Uyar ziyaretçi olarak katılmıştır. Yönetim Kurulu Üyemiz Bülent Alkanlı’nın, Ethical Trading Initiative Türkiye oluşumunun ilk toplantısındaki konuşması ilgiyle dinlendi. Bu platformda Derneğimizi temsil eden ve bilgi birikimini katılımcılar ile paylaşan Bülent Alkanlı’ ya teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

By |2018-09-25T15:23:00+03:00Eylül 19th, 2018|Uluslararası İlişkiler 2016|ETI HAZIR GİYİM VE TEKSTİL SEKTÖRÜNDE İŞ DÜNYASI VE İNSAN HAKLARI PLATFORMU BAŞLANGIÇ TOPLANTISI KATILIMI 29 Kasım 2016 için yorumlar kapalı