HOLLANDA BAŞKONSOLOSU BART VAN BOLHUİS İLE GÖRÜŞME 08 Ocak 2018

2018 AB ile yakın temas yılı olacaktır”

2017 yılının ağustos ayında görevi devralan Hollanda İstanbul Başkonsolosu Bart van Bolhuis, ülkemizdeki kurumlar ile temasları dahilinde, iki ülke arasında hazır giyim sektörü ilişkilerini konuşmak üzere Derneğimizi ziyaret etti.

TGSD Başkanı Hadi Karasu, Başkan Yardımcısı Esra Ercan, Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Alkanlı ve Tanzer Gözek, Genel Sekreter Ülkem Genç Yaman ve Dış İlişkiler Sorumlusu Fatih Uyar ile bir araya gelen Başkonsolos Bart Van Bolhuis “Türkiye, hazır giyim ihracatı yaptığımız ülkeler arasında ilk beş arasında. Hollanda Türkiye’yi yakından tanıyan ve ülkenize en fazla yatırım yapan ülkelerden biri olarak belirtmek isterim ki; Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne, AB’nin de Türkiye’ye ihtiyacı var. Ortak iş birliği projeleri için her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi. Suriyeli mülteciler ve sosyal sorumluluk konusunu da gündeme getiren Başkonsolos, Türkiye’nin Suriyeli misafirlere gösterdiği misafirperverliği takdirle karşıladığını belirtti. Görüşmede hazır giyim sektörünün öncelikli gündemine değinen TGSD Başkanı Hadi Karasu, “AB düzenlemeleri ile ilgili sektörde artan endişeler, AB’nin imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarının Türkiye’nin aleyhine ilerlemesi, Türkiye’ye uygulanan çifte standartlar çalışma konularımız içinde önceliğimizi oluşturmaktadır. 2018 yılı AB ile ilişkilerde yakın temas yılı olacaktır dedi. Karasu, sektörü tek bir audit çerçevesinde toplayacak “harmonised code of conduct” düzenlemesinin Hollanda ile yakın temas içinde yönetilecek çalışmalarımızdan bir tanesi olduğunu belirtti.

By |2018-09-25T13:33:03+03:00Eylül 14th, 2018|Uluslararası İlişkiler 2018|HOLLANDA BAŞKONSOLOSU BART VAN BOLHUİS İLE GÖRÜŞME 08 Ocak 2018 için yorumlar kapalı